Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bilar har bränts i Nantes under upploppen som följt på dödsskjutningen. Bilden är från i tisdags, samma dag som 22-åringen dödades.

Fransk polis åtalas för dråp efter upplopp

En polis i Frankrike har åtalats för dråp sedan han skjutit ihjäl en ung svart man i Nantes i den västra delen av landet, enligt hans advokat.

Polisen sade till en början att han avlossade det dödande skottet i självförsvar i samband med att han försökte gripa 22-åringen, men ändrade sig senare till att det avlossades av misstag.

Enligt polismyndigheten försökte mannen motsätta sig gripandet och backa över poliserna, men ett vittne säger till AFP att bilen var stillastående.

Dödsskjutningen – som skedde i tisdags när polisen stoppade 22-åringens bil – har lett till fredliga demonstrationer mot polisvåld, men också sammandrabbningar mellan ungdomar och polis i Nantes under fyra nätter i rad.

Under natten till lördagen brändes ytterligare 35 fordon i upploppen. I två förorter till Nantes har polisen skjutit tårgas mot personer som kastat hemmagjorda bensinbomber.