Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Italiens premiärminister Giuseppe Conte har kontaktat övriga EU-länder för att de ska ta ansvar för 450 migranter som befinner sig ombord på två fartyg i Medelhavet. Arkivbild

Frankrike och Malta tar emot båtmigranter

Frankrike och Malta har enats om att ta emot 50 migranter var av de 450 migranter som befinner ombord på två fartyg i Medelhavet sedan Italiens inrikesminister Matteo Salvini vägrat låta fartygen lägga till i hamn.

Migranterna, som ursprungligen lämnade Libyen i en träbåt, upptäcktes på fredagen när de passerade maltesiskt vatten. De flyttades under lördagen över till två fartyg tillhörande EU:s gränsövervakningsbyrå Frontex.

Premiärminister Giuseppe Conte säger att han under lördagen har varit i kontakt med samtliga 27 EU-länder och påmint dem om att de vid EU-toppmötet i slutet av juni kom överens om att dela på tillströmningen av migranter.

I ett brev till EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker och EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk kräver Conte att även andra länder måste ta sitt ansvar för migranterna.