Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Frankfurts flygplats evakuerad efter bomblarm

En terminal på Frankfurts flygplats har evakuerats efter ett bomblarm. En man ska ha stoppats i en säkerhetskontroll och flytt från platsen, enligt De Telegraaf.

Ett bomblarm har lett till att delar av terminal 1 på Frankfurts flygplats har utrymts, enligt tidningen De Telegraaf. Enligt tidningen stoppades en passagerare vid en säkerthetskontroll med någon form av sprängämnen. Personen ska sedan ha flytt in i folkmassan varpå terminalen evakuerades av säkerhetsskäl. Enligt Reuters ska passageraren lyckats komma in i avgångshallen utan att genomgå säkerhetskontrollen.

Frankfurts flygplats tweetar själva om incidenten vid säkerhetskontrollen.

 


Enligt tyska Bild utspelade sig dramatiska scener i samband med evakueringen och såväl flygplatsens högtalarsystem som vakter med megafoner ropade ut att terminaler tvingades evakueras. En talesperson för flygplatsen säger till Bild att alla passagerare kommer att behöva gå igenom säkerhetskontrollerna på nytt och att det nu blir förseningar i flygtrafiken. I vilken omfattning är ännu oklart. Frankfurts flygplats är en av Europas största flygplatser med över 60 miljoner passagerare.

Ett vittne på platsen fångade evakueringen på Twitter.

 

Enligt Bild löpte evakueringen fram till klockan 12, därefter ska nu området rensas och noggrant sökas igenom av polis. Båda passagerarterminalerna är också kameraövervakade. Tysk polis kommer nu att gå igenom övervakningsbilderna. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.