Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Storbritanniens premiärminister Theresa May efter att hon röstat i torsdagens engelska lokalval. Hennes konservativa parti fick stort stöd i valet.

Framåt för Mays konservativa i engelskt val

Tidigt på lördagen kom slutligen definitiva resultat efter torsdagens lokalval i England. Och precis som fredagens prognoser visat på så klarade sig premiärminister Theresa Mays konservativa parti bättre än vad som hade väntats före valet.

Engelsmännen röstade om vilka politiker som ska företräda dem på lokal nivå. Totalt stod 4 371 fullmäktigeplatser på spel. Skottland, Wales och Nordirland deltog inte i lokalvalen.

De konservativa behåller viktiga poster i London och fick stort stöd i områden där många röstade för brexit 2016. Mays parti verkar ha dragit fördel av nedgången för det EU-kritiska populistpartiet Ukip, som successivt förlorat stöd sedan brexitomröstningen. Däremot förlorade de konservativa många röster i områden som är mer EU-vänliga.

Labour, som hade förhoppningar om att rida på framgångarna i förra årets parlamentsval, lyckades inte riktigt leva upp till förväntningarna. Men partiledaren Jeremy Corbyn är ändå nöjd.

- Labour har vunnit fler fullmäktigeplatser än under vårt högvattenmärke 2014 och vi är på väg att göra vårt bästa resultat i London sedan 1971, sade han.

Även det EU-vänliga Liberaldemokratiska partiet gjorde framsteg i valet trots att de förlorat stöd sedan de suttit i en koalitionsregering med de konservativa.

- Vi är i hög grad på väg tillbaka, sade partiledaren Vince Cable.