Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Arlene Foster, partiledare för nordirländska DUP. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Foster vill diskutera alternativ brexitplan

Arlene Foster, partiledare för det nordirländska unionistpartiet DUP, sågar återigen den brittiska premiärministern Theresa Mays brexitplan. I stället vill Foster ha en diskussion om andra alternativ.

- Vårt enda icke förhandlingsbara krav var att vi inte skulle särskiljas från resten av Storbritannien vad gäller tullregler och anpassning av lagstiftningen, säger hon till BBC Radio.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Mays regering har förhandlat fram ett utträdesavtal med övriga EU, som väntas läggas fram i det brittiska parlamentet tisdagen den 11 december. Det är högst oklart om det kommer att gå igenom, då många ledamöter både i oppositionen och i Mays eget parti är starkt kritiska.

Som svar på Arlene Fosters uttalande säger Theresa May att den så kallade "confidence and supply"-överenskommelsen med stödpartiet DUP ligger fast, trots att partiet flaggat för att man inte kommer att stödja May i omröstningen den 11 december.

Om förslaget röstas ner måste vissa förberedelser göras för att lämna EU utan ett avtal, enligt May.

- Tidtabellen är sådan att vissa personer måste vidta praktiska steg inför avsaknaden av ett avtal, om parlamentet röstar ner förslaget den 11 december, säger hon i ett tal till ett parlamentsutskott.