Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Shanghai, Kina. Arkivbild.

Fordon körde in i folkmassa – 18 skadade

Ett fordon fattade eld och körde in i en folkmassa i den kinesiska storstaden Shanghai. 18 personer skadades, enligt myndigheterna. För tre av dem är läget allvarligt.

Polisen i Shanghai säger att det handlar om en olycka.

Händelsen inträffade vid 09-tiden, lokal tid. Fordonet, som beskrivs som en minibuss eller skåpbil, körde upp på en trottoar där många befann sig i de centrala delarna av staden.

Fordonet brann och händelsen utreds, enligt ett kort uttalande från myndigheterna i staden.

Enligt polisen berodde branden på att den 40-årige föraren rökte. Han vårdas nu på sjukhus och misstänks för att på ett olagligt sätt ha transporterat farligt gods.

En Shanghai-baserad nyhetssajt rapporterade först att fordonet var en minibuss, med hänvisning till vittnen, och sade att den brann redan när den körde upp på trottoaren och in i människor, där den stannade vid ett staket utanför ett kafé.

Några personer försökte krossa fordonets rutor och dra ut sex personer i minibussen, bland dem föraren, enligt vittnena. Andra vittnen sade att det var gasbehållare i fordonen.

Nyheten på sajten ersattes sedan av det korta uttalandet från Shanghai stad, men publicerades därefter igen av en statlig tidning.

Polisen spärrade efter händelsen av platsen.