Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Chefen för FN:s flyktingorgan Filippo Grandi träffar rohingyer i flyktinglägret Kutupalong.

FN-chef har träffat rohingyer i Bangladesh

Chefen för FN:s flyktingorgan UNHCR Filippo Grandi har under lördagen träffat flyende rohingyer i Bangladesh.

Han säger att han är chockad över det "fruktansvärda våldet" som drabbar den muslimska minoritetsbefolkningen och som har tvingat dem att fly från Burma över gränsen till Bangladesh.

Fler än 420 000 rohingyer har flytt till grannlandet sedan den 25 augusti när burmesisk militär började attackera befolkningen i delstaten Rakhine i något som FN jämför med "etnisk rensning".

Filippo Grandi besökte flyktinglägret Kutupalong i sydöstra Bangladesh och säger att han var där för att lyssna till människors berättelser.

- Jag blev verkligen tagen av rädslan som de här människorna bär med sig, vad de har gått igenom och sett i Burma, sade han och fortsatte:

- Föräldrar dödade, familjer splittrade, sår upprivna, våldtäkter på kvinnor. Det finns en hel del fruktansvärt våld som har inträffat och det kommer att ta lång tid för människors sår att läka, längre än att tillfredsställa deras grundläggande behov.

Enligt FN behövs omkring 200 miljoner dollar för att hjälpa rohingyerna de närmaste sex månaderna.

Burmas ledare Aung San Suu Kyi har fått massiv kritik för att inte gå hårdare åt militärens övergrepp på den statslösa befolkningen.