Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En video från den oppositionella nyhetsbyrån Thiqa news agency visar eldsflammor som sträcker sig mot skyn sedan en syrisk regeringsposition attackerats i sydvästra Aleppo i fredags. En självmordsbombare från al-Qaida-lierade Fatah al-Sham-fronten utförde dådet.

FN: Alla kan ha begått krigsbrott

Alla parter som strider i den syriska storstaden Aleppo kan ha gjort sig skyldiga till krigsbrott genom att inte skona civila områden. Det säger Ravina Shamdasani, FN:s talesperson i människorättsfrågor.

Ryssland varnar för att det inte går att förlänga uppehållet i flyganfallen i Aleppo om attackerna på marken fortsätter.

För tillfället är det är möjligt för civilbefolkningen i östra Aleppo att komma därifrån och det skapas förhållanden som ska möjliggöra humanitär hjälp, sade Kremls talesman Dmitrij Peskov på en presskonferens enligt Reuters.

- Men allt det är omöjligt om terroristerna fortsätter att beskjuta bostadsområden, humanitära hjälprutter, attackerar och fortsätter att gömma sig bakom mänskliga sköldar, fortsatte han.

Civila fångade

FN beräknar att 250 000 till 275 000 civila är fast och att omkring 8 000 stridande oppositionella håller till i östra Aleppo.

- Alla parter i Aleppo begår fientliga handlingar som resulterar i stora mängder civila offer och skapar en atmosfär av terror för dem som fortfarande bor i staden, säger FN:s talesperson Ravina Shamdasani.

Under veckoslutet konstaterade FN att över 30 civila, varav 10 barn, dödades och dussintals skadades i attacker med granater, raketer och egentillverkade explosiva föremål mot västra Aleppo.

Shamdasani säger att det är helt oacceptabelt att använda sådana vapen mot områden där det bor över en miljon civila och att det kan vara krigsbrott.

FN anklagas

FN:s sändebud till Syrien, Staffan de Mistura, har uppmanat de stridande i Fateh al-Sham-fronten (tidigare al-Nusra-fronten och allierad med terrorrörelsen al-Qaida) att lämna staden.

Men Khaled Khoja, en toppförhandlare för oppositionen, säger att det är FN:s passivitet som möjliggjort för al-Nusra att ge sig in i striden.

- Du kan inte be människor som lider inne i Aleppo på grund av belägringen att vägra ta emot hjälp från någon, säger han.

Rysslands försvarsminister Sergej Shoigu anklagar den USA-ledda koalitionen i Syrien för att ha misslyckats med att tygla stridande extremister.