Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
President Trumps tidigare säkerhetsrådgivare Michael Flynn. Arkivbild.

Flynn vill ha villkorlig dom

Michael Flynn, tidigare säkerhetsrådgivare till USA:s president Donald Trump, ber om villkorlig dom i högst ett år och samhällstjänst för att ha ljugit för FBI.

Flynn lämnade de falska uppgifterna i ett FBI-förhör, i ett fall som har koppling till den särskilde åklagaren Robert Muellers utredning om rysk påverkan på valrörelsen 2016.

Flynn hade sitt toppjobb i Vita huset i 24 dagar. Han erkände i december 2017 att han var skyldig till att ha ljugit för FBI om sina kontakter med Ryssland. Domen väntas nästa vecka.

I förra veckan meddelade Mueller att Flynn samarbetat väl med utredningen och med andra undersökningar.

Flynn har deltagit i 19 förhör med Muellers utredare och har överlämnat tusentals dokument till USA:s justitiedepartement, uppger hans advokater. Muellers utredare har uppgett att hans samarbetsvilja haft avsevärd betydelse för utredningen.

Flynn är den ende av Trumpadministrationens medarbetare som har erkänt sig skyldig till ett brott som har koppling till Muellers ryssutredning.

Både Trump och Ryssland nekar till anklagelserna om rysk påverkan av det amerikanska presidentvalet. Presidenten har kallat utredningen för en "häxjakt".