Den som ska flyga i jul får hålla koll så att flyget går.
Den som ska flyga i jul får hålla koll så att flyget går. Bild: Charles Krupa

Flygkaos på julafton – över 2 000 inställda flyg

Över 2 000 flyg är inställda på julafton, rapporterar The Guardian. Den stora orsaken är bemanningsproblem på grund av covid-19.

ANNONS
|

Enligt sajten FlightAware, som tidningen The Guardian hänvisar till, är det i skrivande stund 2 175 flyg som har ställts in i dag.

Enligt The Guardian rör det flera olika flygbolag och en gemensam nämnare: Personal som inte kan arbeta på grund av covid-19-spridningen.

”Den nationella ökningen av omikronfall den här veckan har haft en direkt påverkan på vår flygplanspersonal och vår bemanning. Som ett resultat har vi tyvärr behövt ställa in en del flyg och meddelar påverkade kunder innan de kommer till flygplatsen, kommenterade flygbolaget United Airlines situationen på torsdagen enligt The Guardian.

Upprördheten bland passagerare som planerat att resa under julen har enligt tidningen varit stor på grund av beskeden, som alltså i flera fall kommit med kort varsel när omikron lett till ökad smittspridning runt om i världen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS