Flugan som stal hela showen

Två ålderstigna presidentkandidater har gjort att fokuset på vicepresidenterna varit extra stort i den amerikanska valrörelsen. Men när Kamala Harris och Mike Pence drabbade samman i Salt Lake City fanns det nog inget ämne som engagerade like mycket som flugan i Pence välkammade silvergråa hår.

ANNONS
|

Ungefär en timme in i debatten mellan Demokraternas vicepresidentkandidat Kamala Harris och Republikanernas Mike Pence så satt den där, flugan.

USA:s vicepresident Mike Pence, som kandiderar för omval.
USA:s vicepresident Mike Pence, som kandiderar för omval. Bild: Justin Sullivan

På bara några minuter översvämmades Twitter av inlägg i ämnet. Hundratals nya konton registrerades med namn som anspelade till flugan och snart hade även komiker och andra politiker hoppat på tåget.

Ganska snart hade Twitter fyllts av olika skämt och anspelningar kopplade till flugan. Som att koppla ihop händelsen med Game of Thrones och den nyligen avlidna domaren i Högsta Domstolen, Ruth Bader Ginsburg:

I två minuter och tre sekunder satt flugan i Mike Pence hår. Efteråt var Joe Bidens kampanj snabba med att slå mynt av händelsen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS