14 personer ska ha skadats, varav två allvarligt, rapporterar tidningen <a href="http://www.ln-online.de/Lokales/Luebeck/Verletzte-nach-Gewalttat-in-Kuecknitz" id="link-fa72b6d88fd4776b9dbd2454315689a3">Lübecker Nachrichten</a>.
14 personer ska ha skadats, varav två allvarligt, rapporterar tidningen Lübecker Nachrichten. Bild: TT

Flera skadade i tysk knivattack

En man ska ha dragit fram ett kniv och börjat attackera passagerare på en buss i tyska staden Lübeck. Enligt den lokala polisen ska 10 personer ha skadats i attacken. En man i 35-årsåldern kunde gripas av polis efter händelsen.

ANNONS
LocationTyskland||

Polisen bekräftade på Twitter att det pågick en stor polisinsats i Lübeck under fredagseftermiddagen. En knivattack ska ha skett på en buss i staden. Inledningsvis rapporterade lokala medier att 14 personer uppges ha skadats i attacken, varav två allvarligt.

Men polisen skriver senare på sitt Twitterkonto att det är 10 personer som skadats i attacken. Alla personer ska ha förts till sjukhus för vård. Tillståndet är inte livshotande för någon av de skadade.

Enligt ögonvittnesuppgifter till tidningen Lübecker Nachrichten ska en man ha dragit fram en kniv ur en väska och gått till attack mot andra passagerare. Bussföraren ska då ha stannat bussen och öppnat dörrarna så att de kunde fly.

ANNONS

– Passagerare sprang ut ur bussen och skrek. Det var fruktansvärt, berättade en boende i närheten av attentatsplatsen för Lübecker Nachrichten.

Ett annat ögonvittne, som ska ha befunnit sig på bussen, berättar för tidningen att ett av offren just erbjudit sin plats till en äldre kvinna när personen blev attackerad.

– Då stack gärningsmannen kniven i bröstet. Det var ett blodbad, säger ögonvittnet.

Misstänkt man gripen

Den misstänkte gärningsmannen, som ska vara i 35-årsåldern, greps av en polispatrull som befann sig i närheten. Han ska ha lämnat en en rykande ryggsäck i bussen som kunde släckas. Bombskyddet ska ha anlänt till attentatsplatsen vid 16-tiden. Väskan ska ha innehållit någon form av brännbart föremål, men det ska inte ha rört sig om något explosivt.

Motivet är ännu oklart, och mannen förhörs under fredagen. Via sitt Twitterkonto skriver polisen i Lübeck att det för närvarande inte finns några indikationer på att mannen ska vara politiskt radikaliserad eller ha några kopplingar till terrorverksamhet.

Vidare uppmanar polisen de passagerare som lämnade platsen att höra av sig med sina vittnesmål.

Både Lübecks borgmästare och inrikesminister Hans-Joachim Grote (CDU) ska ha besökt brottsplatsen under kvällen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS