Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Flera skadade under konsert i Finland

Flera personer skadades på söndagskvällen i en olycka under en pågående rockkonsert i en inomhusarena i Vasa i Finland när ett stort ventilationsrör och en ljusslinga med strålkastare rasade ner från taket.

Det var vid 19:30-tiden på söndagskvällen som olyckan inträffade i ishallen i den finska staden Vasa. Mitt under en pågående rockkonsert föll ett ventilationsrör och en ljusslinga med strålkastare ner från taket och ner på publiken, uppger finska Yle.

Enligt public service-bolaget fördes omkring sju personer till sjukhus med lindriga skador, konserten avbröts och arenan utrymdes.

Men enligt räddningsverket ska det inte finnas någon risk för ytterligare olyckor i ishallen. Orsaken till olyckan är oklar och man inväntar en teknisk undersökning av platsen.

Mathias Skytte som är styrelseordförande för Vasaregionens Arenor åkte till den berörda ishallen när han fick reda på olyckan och menar att orsaken till vad som hänt ska undersökas noga.

Ishallen i Vasa som rymmer fler än 4 000 åskådare ska renoveras nästa år. Den är byggd i början av 1970-talet.

– Det är för tidigt att säga något om orsaken till olyckan, men polisen inleder sin undersökning i morgon. Det jag kan säga är att alla arrangemang fungerat fint från arrangörens sida, och ishallen är nu stängd, säger Ari Rinta-Jaskari, jourhavande brandchef till den svenskspråkiga finska tidningen Hufvudstadsbladet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.