Tre personer har dött och en person skadades allvarligt i en skjutning i Maryland.
Tre personer har dött och en person skadades allvarligt i en skjutning i Maryland. Bild: Steve Ruark

Flera personer skjutna i Maryland

En 23-årig man misstänkts ha skjutit ihjäl tre av sina kollegor och skadat en allvarligt på en arbetsplats i Smithsburg i den amerikanska delstaten Maryland, uppger den lokala polisen.

ANNONS
|

Enligt CNN larmades polisen om en skjutning vid en företagslokal i Smithsburg. Tre personer hade dött på plats och en person skadats allvarligt.

Den misstänkte gärningspersonen, en 23-årig man, blev skjuten och skadad av polis på platsen, enligt NBC. Personen har förts till sjukhus, tillståndet är oklart.

– Polisen följde efter den misstänkte, och den misstänkte sköt polisen i axeln, som sedan svarade genom att skjuta tillbaka, sade guvernören Larry Hogan under en presskonferens.

Polisen ska ha blivit lindrigt skadad och den misstänkte ska inte längre vara ett hot för allmänheten, uppgav polisen.

Detaljerna kring vad som blir den 254:e masskjutningen i USA under 2022, är i nuläget knapphändiga. Den amerikanska senatorn Chris Van Hollen uttalade sig om händelsen och sade att han var ”förkrossad”.

ANNONS

– Vår stat och nation har redan bevittnad tragedi efter tragedi, och det måste sluta. Vi måste agera för att ta itu med masskjutningarna, säger han.

Motivet bakom skjutningen är i nuläget okänt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS