Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Israeliska soldater. Arkivbild.

Flera döda under oroligt dygn på Västbanken

En palestinier har skjutit ihjäl två israeler på Västbanken sedan säkerhetsstyrkor dödat två palestinier som misstänkts för mord. Nu ökar oron för upptrappat våld.

Israeliska styrkor omringade Ramallah på den av Israel ockuperade Västbanken sedan en palestinsk man skjutit ihjäl två personer på en busshållplats nära bosättningen Ofra. Ytterligare två personer skadades, enligt armén.

"Vi letar efter en terrorist. Vi kommer att hitta honom", skriver militären på Twitter.

I en annan attack knivhögg en man två israeliska gränspoliser i Jerusalem innan han sköts till döds.

Det senaste dygnet har varit det oroligaste i området på flera månader. Skjutningen på Västbanken skedde bara timmar efter det att israeliska styrkor dödat två palestinier efter attacker som krävt tre israelers liv, inklusive ett spädbarn.

En av de skjutna anklagas för söndagens attack, också den vid en busshållplats nära Ofra. En kvinna som var gravid i sjunde månaden skadades. Läkarna försökte rädda hennes barn med ett akut kejsarsnitt, men pojken dog på sjukhus.

Den andre misstänks ha skjutit ihjäl två israeler i oktober. Han dog när israeliska styrkor försökte gripa honom nära Nablus på Västbanken.

Den palestinska islamiströrelsen Hamas hyllade söndagens dåd och sade att det var bevis för att motståndet fortfarande lever på Västbanken.