Flera döda och skadade i skottdrama i USA

Fem personer har dött och flera, inklusive poliser, har skadats under ett skottdrama på ett företag utanför Chicago i USA. Den misstänkte skytten är död.

ANNONS
|

Enligt amerikanska CNN ska en man under fredagen ha öppnat eld i en fabrik i Aurora utanför Chicago i delstaten Illinois. Nyhetskanalen skriver att fem personer har dött, inklusive den misstänkte skytten. Flera personer ska också ha skadats, däribland fyra poliser.

Samtliga dödade var anställda på företaget, enligt TT.

Det tog 1,5 timme innan polis kunde lokalisera mannen inne i den nära 2 700 kvadratmeter stora byggnaden. Han sköts då, och avled av sina skador, uppger TT.

Ett vittne som arbetar i fabriken ska ha sagt till WLS-TV, en tv-station i Chicago, att han kände igen den misstänkte skytten som en kollega.

ANNONS

Auroras polischef Kristen Ziman uppgav enligt TT att skytten hade varit anställd vid företaget i 15 år, men att han precis hade fått sparken. Man vet inte om mannen hade haft vapnet med sig när han avskedades eller om han hämtade det för att sedan skjuta mot sina kollegor.

Polisen i Illinois bekräftade att skytten inte längre utgör ett hot men att polisen skulle stanna kvar i området. Föräldrar ombads också kontakta sina barns skolor för mer information.

Vita Husets pressekreterare Sarah Sanders har meddelat att president Donald Trump har informerats om händelsen och följer utvecklingen i Aurora.

Platsen ska inte förväxlas med Aurora i staten Colorado, där ett annat skottdrama utspelade sig 2012. Under en filmvisning av Batmanfilmen The Dark Knight Rises gick en man in i en biosalong och öppnade eld mot publiken. Han dömdes till livstids fängelse för att ha dödat tolv människor och skadat sjuttio.

ANNONS