Flera döda i masskjutning i köpcentrum i USA

En beväpnad man öppnade eld mot besökarna i ett köpcentrum i USA under lördagsmorgonen. Han dödade minst fyra kvinnor och en man. Gärningsmannen uppges vara farlig och är på fri fot.

ANNONS
|

Det var under lördagsmorgonen, svensk tid, som det kom rapporter om en masskjutning i Washington i USA. En man sköt fyra kvinnor och en man till döds i gallerian Cascade Mall. Enligt polisen är åldern på offren spridd, det är både tonåringar och äldre som har fallit offer.De har däremot inte kunnat identifieras än, eftersom kriminaltekniker ännu inte har fått tillgång till mordplatsen.

Efter skjutningen försvann mannen från gallerian. Polisen informerade allmänheten i och kring Burlington i USA-delstaten Washington uppmanas hålla sig inomhus efter dådet. Överlevande kördes med buss till en närliggande kyrka.

Enligt polisen misstänks endast en man ligga bakom masskjutningen. Mannen sågs senast flyendes på motorvägen och har sedan dess jagats av polis. Den lokala polisen har twittrat ut en övervakningsbild, där den efterlyste med mörkt hår och svart T-tröja syns snett ovanifrån.

ANNONS

– Vi letar efter minst en misstänkt. Vi har flera rapporter att han setts gå från gallerian, säger Washingtonpolisens talesperson Mark Francis.

Washingtonpolisen Rick Johnsonberättade för CNNatt det finns rapporter om att den misstänkte gick mot motorvägen I5.

FBI assisterar i insatsen men uppger dock att det inte finns anledning för dem att misstänka ytterligare attacker i staten.

.

Inga misstankar om terrorism

Washington State Patroluppgav för NBC News att det i nuläget inte finns några bevis som pekar mot terrorism.

Allmänheten varnas

Polisen förhör nu vittnen, och uppmanar allmänheten att hålla sig inomhus och att ringa polisen om de ser något misstänksamt.

ANNONS