Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oroliga anhöriga till studerande vid lantbrukshögskolan väntade på livstecken från sina nära och kära medan polisinsatsen pågick.

Flera döda i blodig attack mot högskola

Utklädda till kvinnor i burka tog sig talibanerna in på lantbruksskola i pakistanska Peshawar och öppnade eld mot elever och vakter. Ett tiotal människor dödades och ytterligare minst ett trettiotal skadades i attacken, som väcker minnen av den blodiga skolattacken i staden 2014.

- Jag rusade mot dörren och såg en fontän av blod komma från axeln på en av mina rumskamrater, som stod utanför dörren, berättar 19-årige Noor Wali för nyhetsbyrån AFP:s reporter.

Han väcktes av ljudet från skottlossningen och tvingades hålla för munnen på sin skadade kamrat, för att inte avslöja deras position, medan andra försökte hejda blodflödet.

- Vi barrikaderade oss i sovrummet och bad den skadade eleven att inte ge ifrån sig några ljud, eftersom terroristerna då skulle kunna höra oss och döda oss, berättar Noor Wali.

Bland de döda finns minst sex elever. Flera av dem attackerades med kulor och handgranater när de försökte gömma sig i korridorerna på skolans elevhem.

De tre angriparna hade dolt sig bakom burkor och kom enligt polisen till skolan i en rickshaw.

- Alla hade självmordsbälten men de dödades innan de hann spränga sig själva, säger Salahuddin Khan Mehsud, som är polischef i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen, till AFP.

Talibanrörelsen Tehrik-i-Taliban Pakistan (TTP) har tagit på sig attacken och påstår att skolans användes som kontor av den pakistanska underrättelsetjänsten ISI. Dådet bär likheter med den massakern som samma grupp genomförde på en skola i staden 2014, då 151 människor – de flesta barn – dödades.