Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Människor lämnar kontorsbyggnaden där tidningen Capital Gazette sitter efter larm om en skjutning.

Flera döda i attack på redaktion i USA

Minst fem personer har dödats i en attack på en tidningsredaktion i Annapolis i Maryland på USA:s östkust. En ensam gärningsperson ska ha öppnat eld och en misstänkt har gripits.

Minst fem personer har dödats, bekräftar polisen vid en pressträff. Ytterligare tre personer ska vara skadade och har förts till sjukhus. En misstänkt gärningsperson har gripits och förhörs.

Ett föremål som misstänks kunna vara explosivt har upptäckts i byggnaden där redaktionen huserar, meddelar polisen enligt Reuters.

Den drabbade tidningen heter Capital Gazette. Den är dottertidning till Baltimore Sun, som var först med att rapportera om händelsen, utifrån personalens vittnesmål.

"Sköt genom glasdörr"

"En ensam skytt sköt flera personer på mitt kontor, varav flera är döda", skriver Phil Davis, kriminalreporter på Capital Gazette, på Twitter.

Enligt polisen använde skytten, en vuxen vit man, ett gevär.

"Den beväpnade sköt genom glasdörren till kontoret och öppnade eld mot flera anställda. Kan inte säga mycket mer och vill inte dödförklara någon, men det är illa."

Davis skriver att han är i säkerhet och försöker sprida information medan han väntar på att prata med poliser:

"Det finns inget hemskare än att höra flera personer bli skjutna medan du är under ditt skrivbord och sedan hör gärningsmannen ladda om."

Alla evakuerades

Polisen larmades till kontorsbyggnaden strax före klockan 15 på torsdagseftermiddagen lokal tid (klockan 20.00 svensk tid). Enligt polisen var en första patrull på plats vid byggnaden bara en minut därpå. Där ska de snabbt ha träffat på den misstänkte gärningspersonen och gripit denne.

- Det var ett larm om en pågående skjutning i en byggnad. Poliser började snabbt säkra byggnaden och vi fortsätter just nu att få ut alla människor. Det är evakueringsläge, säger Ryan Frashure vid lokalpolisen inför en samlad presskår.

Tv-bilder har visat hur människor har lämnat byggnaden med händerna över sina huvuden. Ett stort polis- och räddningspådrag pågår på platsen.