Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Säkerhetsstyrkor i närheten av platsen i Kabuls diplomatkvarter där bomben detonerade, inte långt från den tyska ambassaden.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Flera döda efter protester i Afghanistan

Minst fyra personer dödades i samband med protester i Kabul. Demonstranterna kräver regeringens avgång efter den blodiga terrorattacken i den afghanska huvudstaden på onsdagen.

Minst 80 människor miste livet och över 460 skadades i dådet, som visade att terrorgrupper att slå till även i Kabuls mest säkra distrikt där presidentpalatset och utländska ambassader huserar.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Det internationella samfundet måste sätta press på regeringen och tvinga den att avgå, säger Niloofar Nilgoon, en av relativt många kvinnor som deltog i protesten.

- Den är inte kapabel att leda landet.

Totalt samlades över 1 000 demonstranter under fredagsmorgonen i närheten av platsen där bilbomben detonerade. Det var när några av dem försökte ta sig förbi en avspärrning och marschera mot presidentpalatset som polisen började skjuta varningsskott och använda vattenkanoner.

Fyra personer dödades och flera skadades i sammandrabbningarna, enligt sjukhusuppgifter.

Många demonstranter stämde även in i kraven på att regeringen ska avrätta fångar från den talibananknutna grupp som underrättelsetjänsten pekat ut som ansvarig för dådet.

President Ahsraf Ghani väntas, enligt källor till AFP, godkänna att elva talibananknutna fångar avrättas som en hämnd för dådet. Talibanerna hävdar att de inte är inblandade och har varnat regeringen för att göra verklighet av planerna.