Intagna tittar ut genom fängelsefönstren.
Intagna tittar ut genom fängelsefönstren. Bild: Antonio Calanni

Flera döda efter fängelseuppror i Italien

Sex personer har dött efter en brand på ett fängelse i Modena, norra Italien. Enligt italienska Corriere di bologna uppstod ett upplopp och flyktförsök som en protest mot de besöksrestriktioner som har införts i fängelset på grund av coronaviruset.

ANNONS
|

Under söndagseftermiddagen vid två-tiden startade runt 60 fångar på ett fängelse i Modena, norra Italien, en brand. Enligt Corriere di bologna var branden ett försök till massflykt, efter missnöje och protest mot att fängelset inte tar emot besök på grund av spridningen av coronaviruset i området.

Sex personer ska nu ha dött i upploppet, skriver tidningen. Inga intagna flydde från fängelset.

Flera intagna ska ha attackerat sjukhusavdelningen och tillgripit metadon och andra narkotikaklassade läkemedel. Enligt uppgifter till tidningen kan tre dödsfall härledas till överdoser av droger.

En åklagare i Modena har inlett en utredning om våld mot tjänsteman och misshandel.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS