Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Säkerhetsstyrkor anländer till platsen efter attacken mot Marshal Fahim-akademin i Kabul, Afghanistan.

Fler än tio döda i ny attack i Kabul

Beväpnade gärningsmän angrep en militärakademi i Afghanistans huvudstad. Elva soldater dödades och femton skadades innan attacken var över. Kabul har under den senaste tiden drabbats av en rad dåd.

Fem gärningsmän låg bakom attacken där elva soldater dödades och femton personer skadades.

Två av gärningsmännen sprängde sig själva, två dödades i eldstriden som följde och en person har gripits, bekräftar försvarsdepartmentet. Terrorgruppen IS har via sitt propagandaorgan Amaq tagit på sig attacken.

En rad explosioner och skottlossning hördes i närheten av militärakademin tidigt under morgonen i Kabul. Attacken inleddes vid 05-tiden, uppgav flera vittnen för olika nyhetsbyråer.

Soldater skadade

De fem gärningsmännen, beväpnade med granatkastare och automatkarbiner, attackerade en utpost i närheten den hårt bevakade anläggningen vid gryning, enligt försvarsdepartmentet. Enligt försvarskällor ska de ha använt sig av en stege för att ta sig över muren till utposten.

- En bataljon från den afghanska armén blev attackerad i morse. Gärningsmännen ville bryta igenom bataljonen, säger Dawlat Waziri, talesperson för försvarsdepartementet, till AFP.

- En självmordsbombare utlöste sin bomb och en annan fångades av våra styrkor. Tre andra dödades och en gör motstånd. Attacken är över men olyckligtvis har vi fem döda och tio skadade, säger han.

Vid militärakademin i utkanten av Kabul tränas högt uppsatt militär. Säkerhetsstyrkor var på plats kort efter dådet och vägspärrar ställdes upp.

Ett vittne som Reuters talat med säger att explosionerna hörts i minst en timme under den tidiga måndagsmorgonen.

Blodigt dåd i helgen

Attacken kommer bara två dagar efter det att över 100 människor dödats i ett bombdåd som talibanerna tagit på sig. En självmordsbombare sprängde då en ambulans.

Säkerhetspersonal har varnat för att fler attacker kan komma.

I Afghanistan attackerade IS för några dagar sedan Rädda Barnens anläggning i Jalalabad, och förra helgen dödades 25 personer när gärningsmän gick till angrepp mot ett lyxhotell i Kabul.