Fiender möts för att tävla i "militär-OS"

Israel, Syrien och Iran är några av de 28 länder som deltar i de internationella militärtävlingarna som inleddes på lördagen.

ANNONS
|

I mästerskapen ingår allt från prickskytte och fallskärmshoppning till stridsvagnsbiathlon och flygattacker mot mål till sjöss.

Mästerskapen, som ibland kallas för militär-OS, pågår i två veckor och utspelar sig i fem länder. Kappkörning med stridsvagnar av modellen T-72 i kombination med precisionsskjutning är en av grenarna och avgörs på träningsfältet Alabino i Moskva, rapporterar den finska nyhetsbyrån FNB.

Några tusen åskådare var på plats den första dagen av tävlingarna, som är något av en familjefestival.

- Det känns fint att se på den ryska potentialen och militära kraften, säger Darja som är där tillsammans med sin man och sin son, till FNB.

ANNONS

Närmare 30 grenar ska avgöras under de två veckorna. Alla länder deltar i inte i samtliga grenar. Israel tävlar bara i matlagning med fältkök, medan Syrien ställer upp i prickskytte och dykning, där lagen bland annat ska genomföra precisionsarbete som svetsning i vatten. Den senare grenen avgörs i Sevastopol på den av Ryssland annekterade Krimhalvön.

De marina tävlingarna, med bland annat krigsfartyg avgörs i Svarta havet, Kaspiska havet och i Japanska sjön. Totalt är det över 150 lag från Europa, Asien, Afrika och Latinamerika som deltar i tävlingarna. Det enda Natolandet är Grekland, som bara ställer upp i en gren: prickskytte.

TT

ANNONS