En 21-årig brittisk kvinna dog efter att en mygga bet henne i pannan.
En 21-årig brittisk kvinna dog efter att en mygga bet henne i pannan. Bild: Andre Penner

Fick myggbett i pannan – dog av blodpropp i hjärnan

En 21-årig kvinna, som utbildade sig till pilot, dog efter att en mygga bet henne i pannan. Hon fick en svår infektion som spred sig till halspulsådern.

ANNONS
|

En 21-årig brittisk kvinna var på besök i belgiska Antwerpen för att slutföra en av hennes sista tester i sin pilotutbildning. Där fick hon ett bett i pannan av en mygga, rapporterar Independent.

Efter några dagar hade myggbettet blivit infekterad och kvinnan uppsökte en läkare för att få antibiotika utskrivet. Men antibiotikan tog inte och endast två dagar senare kollapsade kvinnan och fick föras akut till sjukhus, där hon senare dog.

– Hon fick en infektion efter ett bett av en insekt. Den spred sig senare till halspulsådern och ledde till en septisk emboli i hennes hjärna, säger Nigel Parsley, en rättsläkare från Suffolk i Storbritannien till Independent.

ANNONS

– Jag har aldrig sett ett sådant här fall förut.

Pilotelevens mamma sa till minne av hennes dotter har ett stipendium inrättats för att ”uppmuntra andra kvinnliga piloter att komma in i yrket, i samarbete med British Women Pilots' Association".

LÄS MER:Så undviker du bett och stick i sommar

LÄS MER:Myggupptäckt kan hjälpa bekämpa sjukdomar

LÄS MER:Laser avslöjar vad myggor gillar

LÄS MER:Myggen som sätter skräck i Majornaborna

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS