Fem gånger det blev dålig stämning under debatten

Vägrade skaka hand och hotade med fängelse. Här är fem gånger som den dåliga stämningen kändes genom tv-rutan.

ANNONS
|

Det var dålig stämning från första sekund när Donald Trump och Hillary Clinton möttes i sin andra tv-sända debatt. Bara någon timme innan hade Trump mer eller mindreförklarat krig genom att hålla en presskonferens med kvinnor som anklagat Bill Clinton för sexuella övergrepp.

Här har vi samlat fem ögonblick när det blev extra dålig stämning.

De hälsade inte på varandra

När Hillary Clinton och Donald Trump stegade in på scenen hälsade de på varandra med ett kyligt "hej" men valde att inte skaka hand. Avståndet mellan de två var uppskattningsvis 3,26 cm. Tv-kommentatorerpå ABC sade att det aldrig hänt att två kandidater inte skakat hand.

ANNONS

Han hotade med att granska henne om han blir president

– Jag trodde inte jag skulle säga det här, men jag ska säga det ändå, och jag hatar att säga det. Menom jag vinner ska jag instruera min justitieminister att sätta en speciell åklagare på att granska ditt fall.

Han antydde att hon hamnari fängelse om han vinner

– Det är en himla tur att en man med Donald Trumps humör inte styr över vårt lands lagar, sade Clinton.

–... för då skulle du sitta i fängelse, svarade Trump.

Han smög upp bakom henne

Paret Clinton anklagades för sexuella övergrepp

Bara några timmar innan debatten hade Donald Trump kallat till en presskonferens, som visades live på Facebook, där han presenterade tre kvinnor som anklagat Bill Clinton för sexuella övergrepp. Samma kvinnor satt med i publiken. Det gjorde öven Bill Clinton och dottern Chelsea.

Två saker som lättade upp stämningen

Man pratar redan om att det andra mötet mellan Clinton och Trump går till historien som en av de smutsigaste presidentdebatterna någonsin. Två frågorlyckades dock rädda debatten från att total katastrof.

Internet fick en ny favorit i en man som heter Kenneth Bone och som undrade hur kandidaterna såg på förnybar energi. Det var dock inte hans fråga som fick twitter på fall.

ANNONS

Det andra var den avslutande frågan där presidentkandidaterna tvingades nämna en sak som de beundrade hos varandra.

ANNONS