Helikoptern misstänks ha försvunnit över sundet mellan Wales och Irland.
Helikoptern misstänks ha försvunnit över sundet mellan Wales och Irland.

Fem döda i walesisk helikopterkrasch

Vraket efter den helikopter som försvann igår med fem personer har nu återfunnits. Samtliga ombord miste livet i haveriet.

ANNONS
|

Helikoptern försvann i området kring Caernarfon-viken i nordvästra Wales. Det var en privatägdhelikopter somvar på väg från brittiska Milton Keynes till Dublin i Irland.

LÄS OCKSÅ:Helikopter med fem ombord saknas i Wales

– Helikopter flög igenom dåliga väderförhållanden och kraschade i ett bergsområde i nordvästra Wales, uppgav räddningsarbetare under torsdagen till nyhetsbyrån AFPefter en större sökoperation.

Myndigheterna hittade vraket efter den privatägda helikopterni Snowdonia National Park.

– Nu har kropparna efter fem personer hittats tillsammans med vraket efter den försvunna helikoptern i Snowdonia, sa Gareth Evans,polisi norra Wales, enligt brittiska Press Association.

Svår terräng och dålig skikt

Kropparna kommer emellertid att ta tid att bärga. Detta eftersom att denlokala polisen uppger att det är en mycket svår och utmanande terräng att arbeta i.

ANNONS

–Lokala förhållanden beskrevs som avskyvärdamed sikten ner till mindre än 10 meter vissapå platser,fortsatteGareth Evans.

Det var vid klockan 15:15 påonsdagen, lokal tid, som helikoptern försvannfrån radarn. En stor sökinsats inleddes med kustbevakningens båtar och helikoptrar. Man kontaktade även fartyg som trafikerar sundet för att få ytterligare information.

Gareth Evans informerade även om att en fullständig utredning harinletts och allmänheten uppmanasatt hålla sig borta från området, ett populärt turistmål plats, för att underlätta polisens utredning.

Helikoptern är av en modell som kallas "Twin Squirrel" ochhar rykte om sig att vara hållbar.Den ska dessutom behöva lite underhåll. Den introducerades på marknadeni mitten av 1970-talet och används för både civila och militära ändamål. Den har en maxhastighet på 225 kilometerper timme.

ANNONS