Fem döda i flygkrasch i Portugal

ANNONS
|

Ett litet plan kraschade sent på morgonen i Tires. Planet uppges ha börjat tappat höjd och för att sedan ha exploderat i luften. Därefter ska det ha kraschat ner i en lastbil. Samtliga ombord på planet samt lastbilschauffören miste livet, rapporterar den portugisiska tidningen Correio da Manhã.

Passagerarna uppges ha varitschweiziska medborgare. Planets pilot ska ha varit fransk medborgare. Det finns ännu ingen uppgifter om lastbilschaufförens identitet.

– Det är kaos på platsen. Man ser bara ett stort moln av rök och flera ambulanser är på väg fram till platsen. En brandbil från flygplatsenvar den första som kom fram och började att släcka elden, berättade Maria do Carmo, anställd i en butik mittemot en matbutik vid kraschplatsen, för den portugisiska tidningen Expresso.

ANNONS

Stor räddningsinsats

Ett flertal brandstationer är nu på platsmed uppåt50 brandmän. Dessa backas upp av 18 fordon och andra hjälporganisationer.

Enligt flygmyndigheten ska flygplanet ha kraschat cirka två tusen meter efter start. Det kolliderade nära ett kommersiellt område.

Området har spärrats av. Hela vägen längs flygplatsen är nu avstängd.

ANNONS