Bilder: Twitter
Bilder: Twitter

Fem döda i flygkrasch

Fem personer har omkommit i en flygkrasch på Malta, enligt flygplatskällor. Samtliga döda uppges vara deltagare i den franska tullmyndighetens antitraffickingoperation.

ANNONS
|

Samtliga fem personer som befann sig ombord på det lilla planet omkom i kraschen. Den maltesiska regeringen har bekräftat att planet var en del av en fransk tullövervakningsinsats.Resterna av samtliga fem franska medborgare har hittats.

Den franska insatsen uppges haägt rum under de senaste fem månaderna och har tilluppgift att spåra vägar för olaglig trafficking av alla slag, inklusive människohandel och narkotikahandel, i Medelhavet.

–Det finns inget som tyder på att planetexploderade före kraschen. Däremotär det ännu för tidigt att utesluta sabotage, enligtett uttalande från demaltesiska regeringen som Yahoo News tagit del av.

En förundersökning pågår nu för att slå fast varför planet kraschade.Tre av dem som dog var anställda inom försvarsdepartementet. De två andra arbetade för företaget som flög planet, enligt försvarsdepartementet.

ANNONS

Kraschade nästan omedelbart

Olyckan inträffade kort efter starten från Malta, vid 07:20-tiden på måndagsmorgonen. Planet tog sig upp i luften, flög en kortare stund ochkraschade.Sedan började det brinna.

– Jagsåg planet starta och stiga innan det plötsligt tippade på sin högra sida och gick rakt ner i marken, berättade ett ögonvittne för Times of Malta.

Sjukvården stod i beredskap samtidigt som räddningstjänsten tog sig till platsen och försökte släcka branden.Räddningsmanskap påbörjade sedan sökandet efter överlevande.

Uppgavs vara EU-tjänstemän

Passagerarna uppgavs först vara tjänstemän från EU:s gränsbevakningsmyndighet Frontex. Nu har emellertiden talesperson för Frontex dementerat att planet skulle ha använts av EU:s gränsmyndighet, uppger Reuters.

–Inga EU-tjänstemän inblandade i flygplanskraschen på Malta, twittrar EU:s utrikeschef Federica Mogherini.

Olyckan är landets hittills dödligaste i fredstid.

ANNONS