Fem döda efter skottlossning på festival

En festival i mexikanska Playa del Carmen har stängts ned efter larm om skottlossning, enligt festivalen BPM. Fem personer miste livet dött och skadades, rapporterar Noticaribe.

ANNONS
|

Glädjen på dansgolven fick ett abrupt slut framåt småtimmarna på BPM festivals slutfester. En eller flera gärningsmän ska ha öppnat eld på två separata avslutningsfester som arrangerades i samband med festivalen,enligt Mixmag.

LÄS OCKSÅ:"De klev över lik för att fly för sina liv"

Fem personer dog till följd av skottlossningarna och 15 personer skadades, skriver den mexikanska tidningen Noticaribe.

Skjutningen ska enligt preliminära uppgifter vara kartellrelaterad. Det ska ha rört sig om en direkt attack mot festivalarrangören, en kanadensisk medborgare. Dådet beskrivs som en hämndaktion till följd av konkurrerande drogförsäljning, orkestrerad av kartellmedlemmar, rapporterar Noticaribe.

– Någon har kommit in på klubben i Playa del Carmen och börjat skjuta. 4-5 döda och många skadade. Stanna på era jävla hotell om ni är här på BPM, skriver DJ Jackmaster på Twitter.

ANNONS

Efter lite mer än en timme kommer ytterligare en uppdatering på Jackmasters twitter:

– Det här är en oerhört oerhört sorglig situation. Försöker fortfarande förstå vad det är som har hänt. Mina tankar och beklaganden går ut till de drabbade <3

Uppgiften om att flera personer ska ha skjutits harinte bekräftats av mexikanska myndigheter än. Skottlossningen ska emellertid ha inträffat mitt i natten, vilket kan påverka myndigheternas responstid. I en video som lagts ut på Instagram ser man att festen upphört och det ser ut som att skadade ligger på dansgolvet och blir omhändertagna.

"Stanna inomhus"

BPM Festival är en årlig musikfestival med fokus på elektronisk musik i turistparadiset Playa del Carmen på Yucatanhalvön, drygt en timme ifrån Cancún.

–Vi uppmanar alla att stanna inomhus och hålla kontakten med era sällskap för att se till att alla är okej, skriver BPM Festival på sitt Twitterkonto.

ANNONS