Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Donald Trump tillsammans med sonen Barron och hustrun Melania i New York på valkvällen. Enligt en ny bok trodde han inte att han skulle vinna presidentvalet och blev chockad. Arkivbild.

Fem avslöjanden om Trump i nya boken

En ny bok om USA:s president Donald Trump väcker stor uppståndelse och har utlöst ett ordkrig mellan Trump och hans tidigare chefsstrateg Steve Bannon.

Här är fem avslöjanden ur boken, som flera medier skriver om:

  • 1. Trump trodde på förlust

Trump hade ställt in sig på att förlora valet. Kort efter klockan 20 på valkvällen när det stod klart att Trump kanske skulle vinna berättade Donald Trump junior för en vän att hans pappa såg ut som han hade sett ett spöke. Hustrun Melania hade tårar i ögonen, och det var inte av lycka, enligt Steve Bannon.

  • 2. Trumps rädsla för att bli förgiftad

Trump har länge haft en rädsla över att bli förgiftad, det är en anledning till att han gillade att äta på McDonalds. På snabbmatskedjan "vet ingen att han är på väg och all mat är gjord på förhand och säker”, enligt Trumps logik.

  • 3. Ivanka Trump vill också bli president

Enligt boken vägde dottern Ivanka Trump och hennes make Jared Kushner för och emot och beslutade sig för att acceptera sina roller i Vita huset, mot nästan alla bekantas råd. Det var ett gemensamt beslut. De två har också en uppgörelse, om det någon gång i framtiden kommer ett tillfälle kommer hon att vara den som ska försöka bli president. Den första kvinnliga presidenten ska bli Ivanka Trump, inte Hillary Clinton, sade hon själv.

  • 4. Trump var arg under installationen

I boken heter det att Donald Trump inte uppskattade sin egen installation. Han var arg på att inga så kallade A-stjärnor ville framträda och missnöjd med boendet i Vita husets gästhus Blair House. Under dagen visade Trump upp sitt "golfansikte", han såg irriterad ut med ihopknipna läppar.

  • 5. Vita huset var skrämmande

Fastighetsmagnaten Trump, som kom från guld- och marmorskrapan Trump Tower i New York, tyckte att Vita huset var läskigt, enligt boken. Han drog sig tillbaka till sitt eget sovrum (han och Melania Trump uppges vara det första presidentparet sedan Kennedys som har skilda sovrum) och gav order om att ytterligare två platt-tv-skärmar skulle sättas upp – utöver den som redan fanns.

Hundratals intervjuer

Det är journalisten och författaren Michael Wolff som ligger bakom den kommande boken "Fire and fury: Inside the Trump White house". Boken uppges bygga på över 200 intervjuer med Trumps närmaste krets och andra personer i styret.

Wolff har även intervjuat Trump, men det är oklart om det skett efter det att han blev president.

Enligt Trumps talesperson Sarah Sanders är boken full av falska påståenden och saker som inte stämmer.