Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Utredare på brottsplatsen vid basebollplanen i Alexandria i Virginia där en 66-årig man öppnade eld onsdagen den 14 juni.

FBI: Skytten hade lista på politiker

Den man som sköt republikanske toppolitikern Steve Scalise och fyra andra personer under en basebollträning i förra veckan agerade ensam. Skytten hade en namnlista med politiker på sig vid dådet.

Det sade FBI under en presskonferens på onsdagen.

Gärningsmannen, en 66-åring från Illinois som var uttalad antirepublikan, sköts till döds av polis efter attacken.

- På skytten fann vi ett papper med namnen på sex kongressledamöter, sade Andrew Vale vid FBI:s Washingtonskontor.

Det stod ingenting på pappret som satte namnen i något sammanhang, men Vale berättar att när polisen undersökte sökhistoriken på mannens dator under månaderna före attacken så fann de flyktiga sökningar på två av personerna på lappen. Enligt FBI ska han också ha skrivit flera inlägg på sociala medier där han uttryckte motvilja mot Republikanerna. Det förekom däremot inte några hot eller referenser vare sig till parlamentariker eller till den aktuella basebollträningen.

Steve Scalise skadades allvarligt och har opererats flera gånger sedan attacken. Han är kvar på sjukhus. Medstar Washington Hospital Center uppgraderade på onsdagen hans tillstånd till stabilt och angav att Scalise nu "påbörjar en lång period av läkande och rehabilitering".