Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Paul Manafort, Donald Trumps kampanjchef, under det amerikanska presidentvalet. Arkivbild.

FBI-räd mot Trumps förre kampanjchef

FBI har genomfört en gryningsräd mot president Donald Trumps förre kampanjchef Paul Manaforts hem, rapporterar The Washington Post.

Dokument och andra typer av beslag gjordes vid husrannsakan den 26 juli, som genomfördes inom ramen för utredningen av rysk inblandning i det amerikanska presidentvalet som leds av särskilde åklagaren Robert Mueller.

Enligt uppgifter till The New York Times letade den federala polisen efter skattedokument och utländska bankdokument.

Manaforts talesperson bekräftar för Reuters att FBI genomfört en husrannsakan i en av hans bostäder. Han har bland annat fastigheter i Virginia, Florida och i New York.

FBI:s insats skedde dagen efter det att Manafort frivilligt träffat senatens underrättelseutskott, som också utreder Rysslands misstänkta inblandning i valet. Manafort lämnade vid det tillfället över ett antal dokument till utskottet.

Manafort medverkade tillsammans med presidentens son Donald Trump jr och presidentens rådgivare och svärson Jared Kushner i ett mycket kontroversiellt möte i Trump Tower i New York med en rysk advokat. Advokaten beskrevs som regeringsanknuten och sade sig ha komprometterande information om Trumps motståndare i presidentvalet, Hillary Clinton.

Efter medieuppgifter att Manafort fått olagliga miljonbetalningar från Ukrainas dåvarande proryske president Viktor Janukovytjs parti avgick han från Trumpkampanjen.