Upploppet med Trump-anhängare i spetsen ägde rum den 6 januari i år – samtidigt som kongressen satt i gemensam session och sammanställde delstaternas elektorsröster för att officiellt utse Joe Biden som segrare i presidentvalet.
LÄS MER: Här är bilderna från stormningen
Demonstranterna tog sig förbi den underbemannade polisstyrkan, krossade fönster och dörrar och tog sig in i kongressbyggnaden där ledamöterna med hjälp av säkerhetstjänsten lyckades komma undan i sista stund.
Över 200 000 tips
Angreppet chockade världen och utredningsarbetet efteråt har varit intensivt.
Enligt Sky News har FBI fått in mer än 200 000 tips gällande personer som kan ha begått olika brott i samband med till attacken. Över 400 misstänkta har identifierats och cirka 150 personer har hittills direkt anklagats för att vara inblandade i stormningen.

Enligt tv-kanalen fortsätter utredarna att kartlägga om attacken var organiserad och samordnad, hur det i så fall gick till och vilka som låg bakom.
Michael Sherwin, högst ansvarig åklagare, har enligt NBC News sagt att man inom kort ska undersöka ”mer komplicerade konspirationsärenden”.
Undersöker polismannens död
Sherwin förklarade vidare att myndigheterna bland annat fortsätter att granska omständigheterna kring den polisman som avled några timmar efter attacken. Ytterligare fyra personer dog i samband med stormningen, en av dem sköts ihjäl.
Man synar också olika fynd som gjorts i samband med stormningen, bland annat granskar tekniker det explosiva material som hittades i närheten av Kapitolium men som aldrig detonerade.
LÄS MER: Historiska skillnaden när Joe Biden blev president
Demonstranternas mål var att störa sammanräkningen av rösterna och därmed försöka fördröja eller förhindra utnämnandet av Joe Biden som ny president.
Enligt Sky News fortsätter myndigheterna inför den rättsliga efterspelet mot dåvarande presidenten Donald Trump att kartlägga vilken roll han har haft inför stormningen. Trump har bland annat anklagats för att ett flertal gånger ha uppmanat sina anhängare till upproret efter ständiga påståenden om valfusk.
Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.
Kommentarer
Kommentera artikeln
Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.