Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

FBI-chefen James Comey vittnar inför senaten.

FBI-chef om valpåverkan: "Smått illamående"

FBI-chefen James Comey säger att anklagelser om att hans beslut att offentliggöra att man återupptagit utredningen om Hillary Clintons e-post, skulle ha påverkat utgången i det amerikanska presidentvalet gjort honom "smått illamående".

Comey frågas ut i dag av senatens juridiska utskott och han försvarar sitt beslut intensivt och hävdar att det skulle ha varit "en katastrof att dölja att utredningen tagit upp epost-granskningen igen, rapporterar flera medier, bland andra CNN.

Det var bara bara elva dagar före presidentvalet som FBI offentliggjorde att man återupptagit granskningen av den demokratiska presidentkandidaten Hillary Clintons hantering av e-post. Först ett par dagar före valet den 8 november i fjol klargjorde Comey att det inte fanns någon anledning att åtala Clinton. Senast igår, i en intervju i CNN, sade Clinton att Comeys agerande bidrog till att Republikanernas Donald Trump vann valet.

Kritiken mot Clinton byggde i grunden på att hon använt sin privata e-postserver när hon skrev meddelanden i tjänsten som utrikesminister, varav flera av dessa senare visade sig innehålla sekretessbelagd information.