Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Den ensligt belägna egendomen i Taos County, New Mexico, där 13-åringen undsattes tillsammans med tio andra barn. Drönarbild från dagarna efter tillslaget.

FBI: Barnen tränades för våldsdåd

En 13-årig pojke, som i början av augusti fritogs tillsammans med tio andra barn i New Mexico, säger till FBI att han tränats för att utföra våldsdåd. Det framgår av domstolsdokument.

Pojken var ett av elva barn och fem vuxna som befann sig på en egendom i Taos County, New Mexico, när polisen gjorde tillslag. Senare hittades även kvarlevorna av en liten pojke på området, han var tre år när han fördes bort från sin mor. På platsen fanns även ett stort antal vapen.

De fem vuxna, två män och tre kvinnor, har gripits efter tillslaget i Taos County. De misstänks ha indoktrinerat barnen i syfte att begå våldsdåd. En av dem är den döde pojkens far.

I ett vittnesmål från en FBI-agent framkommer det att 13-åringen, som uppges vara son till en av kvinnorna, säger att mammans pojkvän ville skapa "en armé". 13-åringen ska även ha berättat att hans mamma trodde att hon fått meddelanden från Gud och att han sett de vuxna utöva ritualer som involverade den nu döde pojken.

De fem vuxna ska ha varit under FBI-bevakning sedan i maj.