Familj vägrade ge upp sonens plats - kastades ut från planet

ANNONS
|

Den åtta-minuter långa Youtube-videon som skildrarnär familjen sparkasut från planet har fått över två miljoner visningar.

–Du säger att jag ska ge bort dentill någon annan när jag köpte platsen? Det är inte rätt, hörssonens pappa Brian Schear säga till flygpersonalen.

Bråket handlar om att besättningsmedlemmen försöker övertyga familjen att ge upp deras sons flygsäte då flygetär överbokat. Sonen sitter i en barnstol eftersom familjenansåg att det var det säkraste valet. Flygpersonalenhävdar att detta är förbjudet enligt Federal Aviation Administation (FFA), enluftfartsmyndighet i USA, och att sonen är tvungenatt sitta i en vuxens knä istället.

– Det är ettfederalt brott ochdu och din fru kommer att hamna i fängelseoch dina barn kommer att hamna i fosterhem,säger flygpersonalentillfamiljen.

ANNONS

Trots att Brian Schear senare går med på att hålla i sonen, säger flygpersonalen att familjen är tvungna att lämna planet på grund av att det "har gått för långt."

Delta säger till BBC att de är "ledsna för den olyckliga upplevelsen" och ska ge familjen en kompensation.

Det var den 23:e april familjen kastades ut,men incidenten blev känd först efter attvideon publiceradespå internet.

För en månad sedan blev en annan video på en person somkastades ut från ett flygplan viral.Den visade hurpassageraren Dr David Dao med våld drogs upp från sätetoch kastades ut frånett flygplan tillhörande United Airlines.

ANNONS