Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
En bild som offentliggjorts av den thailändska regeringen visar tre av de räddade pojkarna på sjukhuset.

Första bilden på pojkarna efter räddningen

Första bilden av några av de pojkar som räddades ur grottkomplexet Tham Luang har släppts av den thailändska regeringen. De tre pojkarna bär munskydd men sitter upp i sina sängar på sjukhuset och ser ut att må bra.

Även fotbollstränaren och de övriga pojkarna ska efter omständigheterna må bra, enligt myndigheterna. Tidigare har bara bilder på pojkarna som tagits inuti grottan visats.

Enligt vår bedömning är de i gott skick och visar inte tecken på stress. De flesta pojkar förlorade i genomsnitt två kilo, sade Thongchai Lertwilairattanapong, från Thailands hälsodepartement tidigare.

Räddningspersonal kom ut med de sista fyra pojkarna och deras fotbollstränare från grottan på tisdagen. Då hade de varit fast i grottkomplexet i 17 dagar.

Enligt uppgifter till nyhetsbyrån AFP ska pojkarna ha sövts eller fått lugnande medel när de fördes ut ur grottan. Vittnen ur räddningsgruppen som sett pojkarna föras ut har beskrivit att några av dem sov och att andra var halvvakna när de nådde friheten.

Förklaringen till att pojkarna ska ha sövts ska vara att situationen var akut och att pojkarna varken kunde simma eller hade dykvana. Varje enskild pojke fördes ut ur grottsystemet av två dykare.

Läs mer: Räddades ur grottan – bjuds in till Gothia Cup