Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Turkisk polis har gripit två män i huvudtaden Ankara som misstänks ha planerat självmordsattacker på nyårsafton. Bilden är på tungt beväpnade turkiska poliser från ett tidigare tillfälle.

Förberedde självmordsattack på nyår

Turkisk polis har gripit två personer misstänkta för en självmordsattack på nyårsafton. De misstänkta ska ha planerat att slå till mitt i nyårsfirandet i huvudstaden Ankara. Enligt statlig turkisk media beslagtog polisen flera bombvästar vid gripandet.

Två personer har gripits i Turkiets huvudstad Ankara misstänkta för att ha planerat självmordsattacker på nyårsafton, uppger franska nyhetsbyrån AFP .

Anti-terror-polis i Turkiet berättade på onsdagen att man gripit två personer med kopplingar till terrorgruppen Islamiska staten som ska ha förberett ett självmordsattentat på nyårsafton.

– De misstänks ha kopplingar till Islamiska staten och planerade en attack på nyårsafton i Ankara, bekräftar en turkisk myndighetskälla som bett om att få förbli anonym till AFP.

Statliga turkiska nyhetsbyrån Anadolu Agency berättade på onsdagen att männen greps vid en räd mot ett hus i Ankara, uppger AP . Nyhetsbyrån citerar anonyma källor hos chefsåklagarkontoret som påstår att polisen beslagtagit bombvästar och att de ska ha planerat att slå till på två olika platser under nyårsfirandet.

Männen ska ha tagit sig in i Turkiet från Syrien och ska ha letat mål i huvudstaden Ankara när de greps i Ankara-distriktet Mamak, skriver Hurriet Daily News .

Mamak-distriktet ligger i östra Ankara och är hem till närmare 600 000 personer.

Enligt statliga nyhetsbyrån Anadolu ska åklagaren misstänka, efter att anti-terrorpolis förhört männen, att deras mål var att slå till vid en bar-gata och nära ett shoppingcenter under nyårsfirandet.

Den 10 oktober dödades 103 personer i det största enskilda terrorattentatet i Turkiets historia i just Ankara. Måltavlan då var ett demonstrationståg med anhängare till en rad turkiska fackföreningar och det pro-kurdiska partiet HDP, som demonstrerade mot de allt intensivare striderna mellan kurdiska PKK och den turkiska regeringen. Den turkiska regeringen har pekat ut terrorgruppen Islamiska staten som ansvarig även för det attentatet och tillvägagångssättet vid det attentatet var just med självmordsbombare och bombvästar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.