Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Södra Australien har drabbats av hårda vindar och kraftigt regnfall, i staden Melbourne har träd och elledningar blåst omkull.
Södra Australien har drabbats av hårda vindar och kraftigt regnfall, i staden Melbourne har träd och elledningar blåst omkull. Bild: James Ross/AAP via AP/TT

Förare dog efter att oväder översvämmat väg

En man har hittats avliden i en vattenfylld bil i ett översvämmat område utanför den australiska byn Woodside, sydöst om Melbourne, enligt myndigheterna.

Mannen, som var i 60-års åldern, tros ha omkommit genom drunkning när hans bil fastande i vattenmassorna vid en översvämmad del av vägen. Dödsfallet kommer nu utredas för att se om något brott kan ha begåtts i samband med händelsen.

Stora delar av södra Australien har under den senaste tiden drabbats av hårda vindar och kraftig nederbörd. Vattenmängden har resulterat i att många områden översvämmats och invånare i några av de värst drabbade orterna har evakuerats.

Landet drabbades i mars i år av ett liknande oväder som resulterade i att tusentals bostäder skadades eller förstördes, två människor miste då livet till följd av översvämningar.