Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Katterna i brittiska Brighton kan andas ut sedan katt-seriemördaren som härjat i staden hamnat bakom lås och bom. Genrebild.
Katterna i brittiska Brighton kan andas ut sedan katt-seriemördaren som härjat i staden hamnat bakom lås och bom. Genrebild. Bild: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Fängelse för brittisk katt- seriemördare

Fem år och tre månaders fängelse. Det blev straffet för en 54-årig brittisk man som på fredagen dömdes för att ha dödat nio katter – och skadat ytterligare sju – i Brighton på den engelska sydkusten.

Katterna knivskars till döds mellan hösten 2018 och sommaren 2019 och polisen hade inledningsvis svårt att komma djurplågaren på spåren.

Genombrottet kom sedan en illa skuren katt återvände hem. Ägarna följde blodspåren till brottsplatsen och insåg att gärningspersonen sannolikt fångats på bild av en övervakningskamera.

I förhör förklarade sig den 54-årige tidigare säkerhetsvakten oskyldig, men polisen hittade en bild på en av de dödade katterna i hans telefon. Mannen hade också en kniv med spår av kattblod och satellitdata visade att han befunnit sig på platserna där katterna dödades.

I rätten sade domaren att brottet var "grymt, systematiskt och slog mot familjelivets hjärta", samt tillade att det verkliga antalet kattoffer kan vara ännu högre.