Explosion i London – flera skadade

Minst fem personer uppges ha blivit skadade efter en explosion i London. Tio brandbilar och 72 personer ur räddningstjänsten kämpar mot lågorna.

ANNONS
|

Räddningstjänsten larmades till Southend Arterial Road i Hornchurch som ligger i östra Londonstrax efter 17:15 på måndagen. Brandkåren har bekräftat att en explosion ägt rum, på bottenvåningen i ett bostadshus, på sin hemsida.

– Vår personalarbetat hårt för att få elden under kontroll. Just nu fokuserar vi på att se till att byggnaden inte håller på att kollapsa. Omkring 30 personer fördes till säkerhet från kvarteret och har evakuerats från byggnaden som en försiktighetsåtgärd. De tas nu om hand av delokala myndigheterna, uppger stationsbefäletPaul McClenaghan.

72 personer ur räddningstjänsten uppges delta i släckningsarbetet. Även 10 brandbilar medverkar vid insatsen.

Åtminstonefem personer har skadats enligt polisen. Fyra personer fördes med ambulans till sjukhusmedan en femte person skadad person ska ha tagitsig till sjukhus på egen hand, rapporterar den brittiska tidningen The Guardian.

ANNONS

Oklart varför detonationen inträffade

Gatorna som leder till området har spärrats av och trafiken leds om. Även fotgängare uppmanas att undvika området.

Räddningstjänsten i London uppger att det i nuläget är oklart varför explosionen inträffade. En teknisk undersökning kommer genomföras för att försöka slå fast det.

ANNONS