Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/9

Ex-premiärminister skadad i bombexplosion

Den före detta grekiska premiärministern Lucas Papademos har skadats i en explosion i Aten. En bomb briserade i hans bil, men det ska inte vara någon fara för hans liv.

Den tidigare grekiska premiärministern Lucas Papademos fick en benskada, lättare skador på bröstet och ytliga ansiktsskador när en bomb briserade i hans bil under torsdagen. Enligt uppgifter i grekiska medier ska det ha varit en brevbomb.

– Vi är chockade. Jag fördömer denna avskyvärda handling, säger medieminister Nikos Pappas till tv-stationen TV ERT.

En bomb har briserat i den förre detta grekiska premiärministern Lucas Papademos bil, rapporterar den statliga grekiska nyhetsbyrån ANA. Papademos och hans chaufför skadades allvarligt och har förts till sjukhus, enligt statliga TV ERT. De ska både ha fått skador på benen, men skadorna bedöms inte som livshotande.

– Vi är chockade. Jag fördömer denna avskyvärda handling, säger medieminister Nikos Pappas till tv-stationen.

De senaste två månaderna har grekiska myndigheter avvärjt flera försök att attackera grekiska och tyska företrädare för Internationella valutafonden. I mars beslagtog polisen åtta försändelser på ett postsorteringskontor i huvudstaden Aten. Flera av dem var adresserade till personer vid IMF. En posttjänsteman skadades när en av försändelserna exploderade.

69-årige Papademos har tidigare varit grekisk centralbankschef samt vice ordförande i Europeiska centralbanken.

Papademos var tillförordnad premiärminister i Grekland 2011–2012 med uppgift att leda en samlingsregering. Detta sedan premiärminister Giorgos Papandreou avgått.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.