J. Alexander Kueng, till höger, tillsammans med sin advokat Thomas Plunkett.
J. Alexander Kueng, till höger, tillsammans med sin advokat Thomas Plunkett. Bild: Renee Jones Schneider

Ex-polis döms till fängelse för George Floyds död

Den före detta polisen, J. Alexander Kueng, knäade George Floyds rygg – samtidigt som ytterligare en kollega knäade hans hals.
Han erkände sig skyldig och döms nu till tre och ett halvt års fängelse, enligt AP.

ANNONS
|

Det var den 25 maj 2020 som den 46-årige George Floyd greps misstänkt för att ha försökt använda falska sedlar i Minneapolis i USA. I samband med ingripandet satte sig den tidigare polisen Derek Chauvin på knä mot George Floyds hals. Hans kollega, J. Alexander Kueng, knäade samtidigt den 46-årige mannen i ryggen.

I samband med polisingripandet dog George Floyd. Mordet fick stor spridning över hela världen – bland annat genom rörelsen Black Lives Matter.

Erkänner brott

Den tidigare polisen Derek Chauvin dömdes till 22 år och sex månaders fängelse för dråp och mord 2021. J. Alexander Kueng erkände sig skyldig för medhjälp till dråp i oktober 2022. Han avtjänar redan ett straff för kränkning av Floyds medborgerliga rättigheter och de statliga och federala straffen kommer att avtjänas samtidigt.

ANNONS

"Herr. Kueng var inte bara en åskådare den dagen. Han gjorde mindre än vad några av åskådarna försökte göra för att hjälpa Mr. Floyd,” sa åklagaren Matthew Frank vid rättegången enligt AP.

Under fredagen meddelades domen mot J. Alexander Kueng. Han döms nu till tre och ett halvt års fängelse.

LÄS MER:Polis döms för att ha orsakat George Floyds död

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS