Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/7

Evakuering i London efter stor gasläcka

En större gasledning gick sönder i centrala London under natten mot tisdag. Stora mängder gas uppmättes och uppåt 1 500 personer fick evakuerats mitt i huvudstaden, samtidigt som stationer för kollektivtrafik fick stängas. Vid lunchtid var ordningen återställd.

Området kring Charing Cross, strax söder om Trafalgar Square, i Westminster spärrades av på grund av en omfattande gasläcka. 1 450 personer evakuerades från en nattklubb och ett hotell, enligt Londons räddningstjänst. Flera andra byggnader fick också evakueras.

Richard Okyere arbetar som väktare i området och kände lukten av gas när han befann sig i en byggnad.

– Mina kollegor ledde mig till baksidan av byggnaden. Det luktade gas i hela området, så vi tillkallade ingenjörerna på plats som kom dit för att undersöka saken, säger han till BBC.

Enligt BBC larmades räddningstjänsten om den pågående gasläckan vid 03.00 inatt, svensk tid.

– Vi vet inte vad som orsakat gasläckan just nu. Den pågår och ingenjörer är på plats för att försöka isolera läckan. Det är fortfarande höga nivåer av gas i området, sade en talesperson för räddningstjänsten under tisdagsmorgonen.

Flera större vägar samt järnvägs- och tunnelbanestationen Charing Cross fick också stängas av, vilket skapade omfattande problem i trafiken.

Charing Cross består av korsningen mellan Strand, Whitehall och Cockspur Street och Charing Cross-stationen, en av Londons viktigaste järnvägsstationer.

Platsen anses utgöra Londons absoluta centrum och utgör punkten från vilken avstånd från den brittiska huvudstaden mäts.

Vid 10.30, svensk tid, så meddelade räddningstjänsten att man hittat läckan. Vid lunchtid var felet åtgärdat och avspärrningarna kunde hävas.

Det finns inga rapporter om skadade i samband med läckan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.