Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

EU-förespråkaren Barry Freeman håller upp en brittisk flagga utanför parlamentet i London.

EU-anhängare: May har blivit galen av brexit

En politiker, en demonstrant och en journalist har stannat några meter från varandra utanför parlamentet i London. Tre britter som pratar om brexit och premiärminister Theresa May – en tvärsäkert, en vädjande och en resignerat.

Snett över gatan från Westminsterpalatset i centrala London har ett inhägnat pressområde byggts upp på en gräsmatta. En lång rad sändningsbussar står parkerade utanför och på insidan har tält satts upp och upphöjda plattformar byggts med utsikt över parlamentsbyggnaden.

Ett hundratal journalister rör sig i mediecentret och överallt pågår direktsändningar i radio och tv. Flera välklädda parlamentsledamöter rör sig ledigt på det leriga området, går från intervju till intervju. Som konservative Andrew Bridgen, en av politikerna som ligger bakom kravet på en förtroendeomröstning mot premiärminister Theresa May.

- Jag tror inte att premiärministern har förmågan att omförhandla avtalet med EU. I veckor har hon sagt att det här är det bästa möjliga avtalet som hon kunde få till, säger han till TT:s utsände.

Trots ovissheten är han säker på att Storbritannien kommer att lämna EU som planerat nästa år.

- Brexit kommer att bli av. Vi lämnar EU den 29 mars, om det inte beslutas om annat i parlamentet, vilket jag inte tror.

"Grejen är galenskap"

På andra sidan staketet som löper runt pressområdet står 68-årige Barry Freeman från Dorset och hoppas att Andrew Bridgen har fel.

- Vi har ett val. Vi kan stoppa brexit i morgon, säger han.

Freeman viftar med en stor brittisk flagga. Han är en av knappt tio enträgna demonstranter som trotsar duggregnet för att protestera mot EU-utträdet. I rusningen på gatan utanför parlamentet blir det extra tydligt hur mikroskopiskt få de är i en stad av Londons storlek.

- Det kostar så mycket pengar. Sanslösa mängder pengar. Hela grejen är galenskap, säger Freeman om brexit.

Likt Bridgen vill han sparka Theresa May från premiärministerposten.

- Om jag ska vara ärlig tror jag att hon håller på att bli lite galen. Hon upprepar sig gång på gång, hon har inga idéer, hon har haft tre brexitministrar och efter 2,5 år har de ingenting. De har fått till ett avtal som ingen gillar. Inte vi som vill stanna i EU, inte de som vill lämna, säger han.

- Jag skulle vilja se ett parlamentsval och en Labourregering, eller en koalition med Labour. Men inte med de konservativa.

"Alla gissar"

Inne på pressområdets gräsmatta står BBC-producenten Molly Guinness och försöker ta reda på vad som kommer att hända med Theresa May.

- Enligt det som sägs utåt verkar det som om hon kommer att klara omröstningen, säger hon.

Men efter flera år i branschen vet Molly Guinness att hon måste ta uppgifterna med en skopa salt.

- Jag har hört en massa olika åsikter om vad som kommer att hända nu. Jag hörde precis en senior parlamentsledamot säga "tro inte på något som någon säger i dag".

Guinness konstaterar uppgivet att det inte är lätt att vara journalist i brexittider.

- Någon sade i vårt program i går att de enda som vet vad som pågår är Gud och folk som ljuger, säger hon.

- Alla gissar bara.