Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Eritreas president Isaias Afwerki (till vänster) och Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed (till höger) tillsammans med Saudiarabiens kung Salman.

Etiopien och Eritrea stärker fred i nytt avtal

Etiopiens och Eritreas ledare har skrivit under ett avtal i Saudiarabien som ska stärka det historiska fredsavtalet länderna emellan.

Etiopiens och Eritreas ledare har skrivit under ett avtal i Saudiarabien som syftar till att ytterligare stärka det historiska fredsavtal som slutits mellan de forna ärkefienderna.

Det är inte känt vad som står i avtalet mellan Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed och Eritreas president Isaias Afwerki, men källor inom den saudiska regeringen säger att det kommer att förbättra grannländernas relationer.

Saudiarabiens kung Salman och kronprinsen Mohammed bin Salman samt FN:s generalsekreterare António Guterres medverkade vid ceremonin.

- Fredsavtalet mellan Etiopien och Eritrea som undertecknades i dag i Jidda är en historisk händelse som kommer att bidra till att stärka säkerhet och stabilitet i regionen, säger Saudiarabiens utrikesminister Adel al-Jubeir.

I juli enades Eritrea och Etiopien om att sätta punkt för en två decennier lång gränskonflikt mellan länderna.