Erkänner: Ville skada drottning Elizabeth med armborst

Den 25 december 2021 grep polisen en 21-årig man som hade tagit sig in på området vid slottet Windsor med ett laddat armborst. I dag erkände han sig skyldig: Han ville skada drottning Elizabeth II.

ANNONS
|

Drottning Elizabeth II var på plats i slottet Windsor på juldagen 2021 när polisen ingrep mot den 21-årige mannen. Han oskadliggjordes klockan 08.10 på morgonen i närheten av drottningens privata bostad, beväpnad med ett laddat armborst. Ett par timmar tidigare hade han klättrat över stängslen med hjälp av ett nylonrep.

– Jag är här för att döda drottningen, sa han till en polisman innan han handfängslades och greps, rapporterar The Guardian.

Enligt åklagaren hade armborstet kapacitet att orsaka ”allvarliga eller dödliga skador”.

Hämnd för behandlingen av indier

Mannen, som var arbetslös men tidigare hade arbetat i en matvarubutik, kom från Southampton. Han påstås tidigare ha ansökt till försvarsministeriets polisstyrka och grenadjärgardet för att komma nära kungafamiljen. Åklagaren menar att mannen sökte hämnd för hur indier har behandlats i Storbritannien och att han hade skickat en video till omkring 20 personer där han påstår att han ska försöka döda drottningen.

ANNONS

Han erkände sig skyldig via videolänk från sjukhuset, där han behandlas.

Drottning Eliazbeth II avled den 8 september 2022 och efterföljdes av sin son, Charles III.

LÄS MER:Charles III nobbas på Australiens sedlar

LÄS MER:Nu släpps prins Harrys bok ”Spare” – här är avslöjandena

LÄS MER:Prins Harry avslöjar kungahusets mystiska mediestrategi

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS