Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Erdogan är på ett två dagar långt besök i Belgrad.

Erdogan ryter till mot USA

Turkiet tänker bojkotta framtida möten med USA:s ambassadör i Ankara. President Recep Tayyip Erdogan meddelade på tisdagen att regeringen inte längre betraktar ambassadören John Bass som USA:s representant i Turkiet.

- Vi har inte gått med på, och vi kommer inte gå med på att den här ambassadören gör avskedsbesök med ministrar, parlamentets talesperson eller med mig, säger Erdogan om ambassadören, som inom kort tänker lämna Turkiet för sitt nya arbete som USA:s sändebud i Afghanistan.

Uttalandet ses av många som en upptrappning i det diplomatiska bråk som uppstått mellan Turkiet och USA. I söndags meddelade USA:s ambassad i Ankara att man slutar att utfärda besöksvisum till turkiska medborgare, varpå Turkiets ambassad i Washington DC svarade med samma mynt.

USA:s beslut är motiverat av att Turkiet gripit en ambassadanställd, och kallat in ytterligare en för förhör. Männen anklagas för samröre med den USA-baserade predikanten Fethullah Gülen.

Erdogans uttalande gjordes vid en presskonferens i Belgrad. Presidenten uttalade sig även om att "agenter" infiltrerat den amerikanska ambassaden, och syftade på de två männen.