Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu hamnar i hårda ordväxlingar med den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Erdogan och Netanyahu i eldigt ordkrig

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu är en tyrann i en terrorstat, säger Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Erdogan är en antisemitisk diktator som massakrerar kurder, säger Netanyahu.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Den bitska ordväxlingen är den senaste i en lång rad påhopp det senaste året. Recep Tayyip Erdogan har bland annat uppmanat den muslimska världen att enas i motstånd mot Israel, som han beskrivit som "världens mest fascistiska och rasistiska stat".

- Sparka inte på den fiende som du redan fällt till marken. Du är inte en jude i Israel, sade Erdogan i ett tal riktat till turkiska ungdomar på lördagen, och syftade till Israels ockupation av palestinska områden.

Benjamin Netanyahu svarar på söndagen att Turkiet inte har någon rätt att predika för Israel och pekade på den turkiska ockupationen av norra Cypern och hur den turkiska armén "massakrerar kvinnor och barn i kurdiska byar, i och utanför Turkiet".

I somras tvingades Israels ambassadör lämna Turkiet. Men vid sidan av den tuffa retoriken har de två länderna fortsatt starka ekonomiska band, framhåller experter.