Dödssiffran i de jordbävningsdrabbade områdena i Turkiet och Syrien översteg på onsdagen 11 000. Bilder på räddningstjänsten som arbetar hårt för att rädda överlevande som finns kvar i rasmassorna har kablats ut över världen, men på många platser har det tagit lång tid innan hjälpen kommit fram.
Ilskan har växt i takt med att fler och fler har tvingats söka tillfälligt skydd bland ruinerna i vinterkylan. För många är det andra natten i rad som tillbringats i kylan, vissa tillbringar natten i sina bilar, andra under filtar på gatan, rapporterar Reuters.
– Var är tälten, var är matleveranserna? säger Melek, 64, i hårt drabbade Antakya, till Reuters.
Hon säger sig inte ha sett till några räddningsteam.
– Vi överlevde jordbävningen, men vi kommer att dö av hunger eller kyla här.
Många drabbade i Syrien
På andra sidan gränsen, i syriska Aleppo, berättade en man som tagit sig ut ur sitt hem levande för reportrar om hur huset hade blivit en grav för familjemedlemmarna som blev kvar.
– Vi var 16 där och 13 av oss dog. Min bror, ett och ett halvt-åriga brorsdottern och jag tog oss ut, tack gode gud, sa han.
– Min far, min mor, min bror, hans fru och deras fyra barn dog. Frun och två barn till brodern som tog sig ut med mig dog också.
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har utlyst undantagstillstånd i tio drabbade provinser. På onsdagen kom Erdogan, som står inför ett val i maj och har fått kritik för hur räddningsinsatsen skötts, till katastrofområdet. Han medgav att det hade funnits problem med vägar och flygplatser i området, men sa att ”vi är bättre i dag”.
– Vi kommer att bli bättre i morgon och framöver. Vi har fortfarande ett par bränsleproblem, men vi kommer klara av det också, sa han, enligt Reuters.
LÄS OCKSÅ: Uppgift: Turkiska börsen stängd hela februari
LÄS OCKSÅ: Han vägrar släppa döda dotterns hand
LÄS OCKSÅ: Turkiet vädjar om mer hjälp efter jordbävningen
LÄS OCKSÅ: Ofattbar chock i Turkiet medan dödstalen stiger efter jordbävningen
Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.
Kommentarer
Kommentera artikeln
Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.